Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Hnutie ANO ponúkne ODS účasť vo vláde

Na snímke uprostred predseda hnutia ANO Andrej Babiš v centrále hnutia po skončení volieb do Poslaneckej snemovne (dolnej komory) parlamentu ČR, 21. októbra 2017 v Prahe. Foto: TASR/Martin Baumann

Na otázku, či by ANO prenechalo ODS post predsedu Snemovne, ktorý môže byť v určitých chvíľach kľúčový, Babiš odpovedal, že to nechce komentovať.

Praha 24. októbra (TASR) - Hnutie ANO, víťaz českých parlamentných volieb, oficiálne ponúkne Občianskej demokratickej strane (ODS) účasť vo vláde. Pri príchode na rokovanie poslaneckého klubu ANO to v utorok oznámil podpredseda hnutia Jaroslav Faltýnek, následne to potvrdil aj predseda hnutia Andrej Babiš.

ANO má s občianskymi demokratmi rokovať v utorok večer v Snemovni, pripomína spravodajský server Novinky.cz. Na otázku, či Babišovo hnutie ponúkne ODS účasť vo vláde, Faltýnek odpovedal, že áno.

"Nachádzame veľa styčných bodov. Chceme sa opýtať, čo im prekáža," uviedol Faltýnek.

Na otázku, či by ANO prenechalo ODS post predsedu Snemovne, ktorý môže byť v určitých chvíľach kľúčový, predseda ANO Babiš odpovedal, že to nechce komentovať.

ODS už niekoľkokrát deklarovala, že s ANO do vlády ísť nechce. Obe strany by spolu mali v Snemovni väčšinu 103 hlasov, takže by mohli vládnuť v dvojkoalícii.

Predseda občianskych demokratov Petr Fiala však koalíciu s ANO odmieta. "Vyjadrili sme sa už niekoľkokrát. ODS nebude s ANO vyjednávať o vláde. Nemám k tomu čo dodať," napísal v utorok pre Novinky.cz.