Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Cirkusanti zbalili stany a náradie, no krokodíla zabudli v kroví

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Ako sa neskôr ukázalo, zviera zabudli na mieste zamestnanci cirkusu, ktorý v predchádzajúci deň odišiel. Informovala o tom spravodajská webová stránka iDNES.cz.

Praha 3. októbra (TASR) - Rozruch spôsobil v utorok odpoludnia krokodíl, ktorý sa ukrýval na okraji lesného porastu v stredočeskom meste Kladno. Ako sa neskôr ukázalo, zviera zabudli na mieste zamestnanci cirkusu, ktorý v predchádzajúci deň odišiel. Informovala o tom spravodajská webová stránka iDNES.cz.

Mestská polícia v Kladne dostala o 16.00 h SELČ veľmi nezvyčajné hlásenie. Podľa muža sa mal na Arménskej ulici vo štvrti Kročehlavy skrývať na kraji lesa asi 1,5 metra dlhý krokodíl.

Strážnici preto hlásenie odovzdali štátnej polícii, ktorá vyslala na miesto niekoľko hliadok, a tie zviera naozaj našli. Krokodíla však vyľakal rozruch a pokúsil sa skryť v kroví, uviedla hovorkyňa kladnianskej polície.

Policajti natiahli okolo krovia pásku a v bezpečnej vzdialenosti ho obkolesili. Medzitým sa polícii podarilo zistiť, že neďaleko v minulých dňoch vystupoval cirkus. Jeho majiteľ potvrdil, že plaz patrí k súboru. Okamžite sa vrátil a predátora odchytil.

Pred zadržaním krokodíla ani "počas akcie" sa nikomu nič nestalo. Polícia teraz vyšetruje prípad ako priestupok proti veterinárnemu zákonu, dodala policajná hovorkyňa.