Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Turecko Sýriu o operácii informovalo cez jej konzulát v Istanbule

Na snímke zľava turecký minister zahraničných vecí Mevlüt Čavušoglu a alžírsky šéf diplomacie Sabri Búkadúm počas tlačovej konferencie v Alžíri 9. októbra 2019. Foto: TASR/AP

Turecko dnes spustilo vojenskú operáciu v severovýchodnej Sýrii namierenú proti Kurdom a teroristom z Islamského štátu.

Ankara 9. októbra (TASR) - Turecko informovalo Damask o začatí svojej vojenskej operácie v Sýrii doručením príslušnej nóty na sýrsky konzulát v Istanbule. Oznámil to v stredu turecký minister zahraničných vecí Mevlüt Čavušoglu.

"Na sýrsky konzulát sme doručili diplomatickú nótu, v ktorej sme im to oznámili," uviedol Čavušoglu vo vysielaní televízie NTV. Citovala ho agentúra TASS.

Turecko dnes spustilo vojenskú operáciu v severovýchodnej Sýrii namierenú proti Kurdom a teroristom z Islamského štátu. Oznámil to v stredu turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

"Turecké ozbrojené sily spolu so Sýrskou národnou armádou práve spustili operáciu Prameň mieru proti teroristom z PKK/YPG a Dáišu v severnej Sýrii. Naším cieľom je zabrániť vytvoreniu teroristického koridoru cez naše južné hranice, ako aj nastolenie mieru v tejto oblasti," napísal na Twitteri turecký prezident.