Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Britský premiér obvinil Rusko z vyzbrojovania separatistov na Ukrajine

Britský premiér David Cameron a ruský prezident Vladimir Putin. Foto: TASR/AP

Putinovi podľa vlastných slov odkázal, aby prestal zasahovať do vnútorných záležitostí Ukrajiny a nadviazal spoluprácu s novým ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom.

Londýn 11. júna (TASR) - Britský premiér David Cameron dnes vyhlásil, že Rusko dodáva proruským separatistom na východe Ukrajine sofistikované zbrane, vrátane ručných odpaľovacích zariadení pre rakety zem-vzduch.

"Ruskému prezidentovi (Vladimirovi) Putinovi som povedal, že je zjavné, že takzvaní povstalci majú, napríklad veľmi technicky vyspelé a moderné ručne obsluhované prenosné odpaľovacie zariadenia pre rakety zem-vzduch a je ťažké uveriť, že by mohli pochádzať odinakiaľ (než z Ruska)," povedal podľa agentúry Reuters Cameron počas vystúpenia v britskom parlamente.

Šéf britskej vlády sa stretol s ruským prezidentom Putinom minulý týždeň vo Francúzsku pri príležitosti osláv 70. výročia vylodenia sa spojencov v Normandii počas druhej svetovej vojny. Putinovi podľa vlastných slov odkázal, aby prestal zasahovať do vnútorných záležitostí Ukrajiny a nadviazal spoluprácu s novým ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom.