Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Muža zadržaného pri vyšetrovaní novinárkinej vraždy prepustia

Mŕtve telo 30-ročnej moderátorky investigatívnych programov lokálnej káblovej televízie TVN Viktorije Marinovovej našli v sobotu 6. októbra v meste Ruse v parku pri rieke Dunaj po tom, čo upozorňovala na možnú korupciu vo vláde. Foto: TASR/AP

Ani ho v tejto súvislosti neobvinia.

Sofia 9. októbra (TASR) - Bulharské úrady prepustia muža, ktorého zadržali pri vyšetrovaní vraždy novinárky Viktorije Marinovovej. Ani ho v tejto súvislosti neobvinia, informovala v utorok agentúra AP s odvolaním sa na Teodora Atanasova, šéfa polície v meste Ruse.

Novinárom povedal, že muža, ktorého neidentifikoval, prepustia "veľmi skoro". Ďalšie podrobnosti ohľadom vyšetrovania odmietol uviesť.

Atanasov predtým v utorok povedal, že muža zadržali na 24 hodín a vypočúvajú ho. Hovoril o ňom ako o "rumunskom občanovi ukrajinského pôvodu" a spresnil, že muža oficiálne neoznačili ako podozrivého z činu.

Mŕtve telo 30-ročnej moderátorky investigatívnych programov lokálnej káblovej televízie TVN Viktorije Marinovovej našli v sobotu 6. októbra v meste Ruse v parku pri rieke Dunaj po tom, čo upozorňovala na možnú korupciu vo vláde. Bulharská prokuratúra v pondelok večer oznámila, že začala vyšetrovať podozrenie zo zneužívania fondov Európskej únie. Kriminalisti popri tom vyšetrujú znásilnenie a vraždu Marinovovej, ktorú našli zaškrtenú.