Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Bulharsko prepustí Austrálčana, ktorý na smrť dobodal študenta

Austrálčan Jock Palfreeman odpovedá na otázky novinárov po prepustení z imigračného väzenského strediska v bulharskom Busmantsi 15. októbra 2019. Odpykal si tam 11 rokov za smrteľné dobodanie bulharského študenta. Foto: TASR/AP

Riaditeľ imigračného oddelenia uviedol, že hoci Palfreemana v utorok prepustia, musí zostať v Sofii a každý deň sa hlásiť na miestnej policajnej stanici.

Sofia 15. októbra (TASR) - V Bulharsku prepustia v utorok pred polnocou z imigračného väzenského strediska Austrálčana, ktorý si tam odpykal 11 rokov za smrteľné dobodanie miestneho občana. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na úrady.

Austrálčana Jocka Palfreemana uznal súd za vinného z toho, že počas bitky v bare v hlavnom meste Sofia dobodal na smrť bulharského študenta. Vymeral mu 20 rokov väzenia.
Austrálčan Jock Palfreeman nastupuje do auta po prepustení z imigračného väzenského strediska v bulharskom Busmantsi 15. októbra 2019. Odpykal si tam 11 rokov za smrteľné dobodanie bulharského študenta. Riaditeľ imigračného oddelenia Nikola Nikolov uviedol, že Palfreeman musí zostať v Sofii a každý deň sa hlásiť na miestnej policajnej stanici.
Foto: TASR/AP
Súd však neočakávane v septembri tohto roka nariadil podmienečné prepustenie Palfreemana. Generálny prokurátor sa voči tomu odvolal.

Riaditeľ imigračného oddelenia Nikola Nikolov uviedol, že hoci Palfreemana v utorok prepustia, musí zostať v Sofii a každý deň sa hlásiť na miestnej policajnej stanici.

Nikolov dodal, že úrady vzali Palfreemanovi austrálsky pas, aby sa uistili, že neopustí krajinu.