Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Počet obetí požiaru vežiaka v Londýne stúpol na 30

Horiaca budova v Londýne. Foto: TASR/AP

Medzi 30 doteraz potvrdenými obeťami požiaru aj jedna osoba, ktorá svojim zraneniam podľahla v nemocnici. Počet obetí však pravdepodobne ešte stúpne.

Londýn 16. júna (TASR) - Na najmenej 30 mŕtvych stúpol počet obetí požiaru, ktorý v noci na stredu vypukol vo výškovom dome v londýnskej štvrti Kensington. Informoval o tom dnes na tlačovej konferencii šéf londýnskej polície Stuart Cundy.

Podľa Cundyho je medzi 30 doteraz potvrdenými obeťami požiaru aj jedna osoba, ktorá svojim zraneniam podľahla v nemocnici. Počet obetí však pravdepodobne ešte stúpne.

Polícia v súčasnosti preveruje, či v súvislosti s požiarom nedošlo k spáchaniu trestného činu.

"Zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by bol požiar založený úmyselne," povedal Cundy a dodal, že zničenú 24-poschodovú budovu ešte stále prehľadávajú špecializované policajné tímy.

Rozsiahly požiar vežiaka Grenfell Tower vypukol v stredu približne o 01.00 h miestneho času pravdepodobne na štvrtom poschodí a veľmi rýchlo sa rozšíril na celú budovu, ktorú úplne zničil.

Okrem doteraz potvrdených 30 obetí na životoch si požiar vyžiadal aj desiatky zranených, z ktorých 23 je stále hospitalizovaných v šiestich londýnskych nemocniciach, pričom 11 z nich je v kritickom stave.