Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

Kontakt s neznámou látkou bude vyšetrovať aj protiteroristická polícia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Muža a ženu vo veku približne 40 rokov našli v sobotu v bezvedomí v ich dome na ulici Muggleton Road a previezli ich do okresnej nemocnice v Salisbury.

Londýn 4. júla (TASR) - Do vyšetrovania prípadu dvoch osôb, ktoré prišli v britskom meste Amesbury do kontaktu s neznámou látkou a sú v kritickom stave, sa zapoja aj príslušníci protiteroristického útvaru britskej polície, informovala v stredu televízia Sky News.

Muža a ženu vo veku približne 40 rokov našli v sobotu v bezvedomí v ich dome na ulici Muggleton Road v zmienenom meste v grófstve Wiltshire v juhozápadnom Anglicku. Previezli ich do okresnej nemocnice v Salisbury. Prípad začala v utorok vyšetrovať polícia. Akou látkou mala byť dvojica otrávená, úrady zatiaľ neuviedli.

Polícia tento prípad vyšetruje ako "závažný".

Vzorky neznámej látky odobrali a odoslali ich na posúdenie odborníkom v laboratóriu výskumu chemických zbraní Porton Down neďaleko Salisbury.

"Ako by ste očakávali, vzhľadom na nedávne udalosti v Salisbury, pokiaľ ide o incident v Amesbury, policajti z protiteroristickej siete pracujú spoločne s kolegami z polície vo Wiltshire," oznámil vo vyhlásení Scotland Yard.

Mesto Amesbury leží približne 12 kilometrov severne od Salisbury, kde boli začiatkom marca nervovoparalytickou látkou typu novičok otrávení bývalý ruský dvojitý agent Sergej Skripaľ a jeho dcéra Julija. Británia z otravy Skripaľovcov obviňuje Rusko.