Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Železničné nešťastie v Nemecku: Takmer 50 ľudí utrpelo zranenia

Na snímke vlak po zrážke. Západné Nemecko, 5.12.2017. Foto: TASR/AP

Náraz bol podľa miestnych občanov tak silný, že sa otriasali aj okenné tabule.

Berlín 5. decembra (TASR) - Takmer 50 ľudí utrpelo v utorok zranenia, keď osobný vlak narazil do stojaceho nákladného vlaku na západe Nemecka. Informoval o tom hovorca hasičov v meste Meerbusch.

Zo 47 zranených má 41 osôb ľahké zranenia, traja majú stredne ťažké a traja ťažké zranenia. Žiadne zo zranení nie je životunebezpečné. V čase havárie bolo v osobnom vlaku približne 155 pasažierov.

Podľa informácií súkromného prevádzkovateľa National Express, dcérskej spoločnosti britskej National Express Group, narazil osobný vlak do stojacej nákladnej vlakovej súpravy.

Príčiny kolízie objasní zrejme až vyšetrovanie, informovali policajné zdroje, ktoré uviedli i odhadovaný počet zranených osôb.

Osobný vlak so 100-200 cestujúcimi smeroval v čase nešťastia z Kolína nad Rýnom do Krefeldu, keď neďaleko Meerbuschu narazil do nákladného vlaku Nemeckých železníc DB Cargo.

Zatiaľ nie je známe, prečo nákladný vlak smerujúci z Dillingenu do holandského Rotterdamu stál na trati.

Rušňovodič osobného vlaku podľa hovorcu spoločnosti National Express pre internetové vydanie denníka Bild reagoval na prekážku na trati okamžitým brzdením. Následne opustil kabínku a išiel informovať pasažierov, ktorých vyzval, aby sa neodkladne presunuli z prednej časti súpravy do zadných vagónov.

Náraz bol podľa miestnych občanov tak silný, že sa otriasali aj okenné tabule. Pri náraze došlo i k poškodeniu trakčného vedenia, takže trať okamžite v plnom rozsahu uzavreli.

Záchranári sa tak na samotné miesto zrážky dostávali iba ťažko a požiadali o nasadenie viacerých vrtuľníkov na odvoz zranených do nemocníc.