Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Zahraničie

Bombový výbuch pred domom známej žalobkyne sa zaobišiel bez zranení

Bombový výbuch pred domom žalobkyne Paraskevy Kalaitziovej. Foto: TASR/AP

Terčom dnešného bombového útoku sa stal dom žalobkyne Paraskevy Kalaitziovej, známej vyšetrovaním prípadov organizovaného zločinu.

Atény 22. novembra (TASR) - Bombový výbuch pred domom známej gréckej prokurátorky v Aténach spôsobil dnes značné materiálne škody na samotnej stavbe i okolitých budovách a vozidlách, zaobišiel sa však bez zranených. Informovali o tom miestne úrady a médiá.

Polícia vyjadrila podľa agentúry DPA podozrenie, že útok súvisí s vyšetrovaním únosu gréckeho lodiarskeho magnáta Periklisa Panagopulosa z roku 2009, ktorého zadržiavali osem dní, kým jeho rodina nezaplatila výkupné.

Terčom dnešného bombového útoku sa stal dom žalobkyne Paraskevy Kalaitziovej, známej vyšetrovaním prípadov organizovaného zločinu, akým bol aj spomenutý únos.

Paeraskevi Kalaitziová obvinila v tomto prípade 18 ľudí z členstva v organizovanej zločineckej skupine, pričom ich súd v marci tohto roka odsúdil na tresty od siedmich rokov až po doživotie vo väzení. Dvoch z nich odsúdili na dvojnásobný doživotný trest, pripomína agentúra AP.