Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Bobošíkovej Suverenita podala trestné oznámenie kvôli kritike Klausa

Václav Klaus Foto: TASR/Michal Svítok

Bobošíková navrhuje vypočuť osoby, ktoré participovali na vypracovaní ústavnej žaloby na Klausa, ako aj iniciátora výzvy za podanie takejto žaloby Karla Janečka a senátorov, ktorí dokument podpísali.

Praha 6. marca (TASR) - Mimoparlamentná česká strana Suverenita neúspešnej prezidentskej kandidátky Jany Bobošíkovej podala trestné oznámenie v súvislosti s označovaním prezidenta ČR Václava Klausa za velezradcu alebo človeka porušujúceho zákon. Informovali o tom české elektronické médiá.

Podľa Bobošíkovej slov je trestné oznámenie namierené proti verejným vystúpeniam mimo pôdy Parlamentu ČR. Keďže osobne považuje obvinenie hlavy štátu z velezrady za neopodstatnené a nezákonné, domnieva sa, že v danom prípade by mohlo ísť o trestné činy ohovárania, krivého obvinenia či šírenia poplašnej správy.

Jana Bobošíková v trestnom oznámení navrhla vypočuť osoby, ktoré participovali na vypracovaní ústavnej žaloby na hlavu štátu, ako aj iniciátora výzvy za podanie takejto žaloby Karla Janečka a senátorov, ktorí dokument podpísali.