Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Desiatky migrantov zaútočili neďaleko Bruselu na šesticu policajtov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Policajti zasahovali v lokalite využívanej migrantmi na začiatok cesty smerom do Veľkej Británie proti asi tuctu občanov Eritrey, Etiópie a Sudánu, ktorých sa chceli dostať do jedného z kamiónov.

Brusel 19. januára (TASR) - Asi 40 migrantov, niektorí ozbrojení palicami, zaútočilo v noci na piatok na parkovisku čerpacej stanice pri obci Grand-Bigard ležiacej neďaleko Bruselu na šesticu belgických policajtov v civile. Informovala o tom televízia RTBF s odvolaním sa na policajné zdroje.

Podľa nej policajti zasahovali v lokalite využívanej migrantmi na začiatok cesty smerom do Veľkej Británie proti asi tuctu občanov Eritrey, Etiópie a Sudánu, ktorých pristihli pri pokuse dostať sa do jedného z kamiónov. Migranti z miesta ušli, policajti pokračovali v prehľadávaní vozidla, aby sa presvedčili, že sa v jeho nákladnom priestore už nikto neukrýva. Vtedy na nich zaútočilo okolo 40 osôb.

Dvaja policajti, ktorí použili pri sebaobrane obušky a varovné výstrely, utrpeli ľahšie zranenia.

Muži zákona požiadali o vyslanie posíl, s pomocou ktorých zadržali 16 podozrivých.

Belgický minister vnútra Jan Jambon v reakcii na nočné udalosti na sociálnej sietí Twitter ubezpečil o tvrdom postupe polície i justície voči páchateľom útokov na vodičov kamiónov i policajtov, ako aj proti nelegálnemu prisťahovalectvu a pašovaniu ľudí.