Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

BBC: Ukrajinská obrana zneškodnila 12 z 13 útočiacich dronov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa náčelníka Popka v dôsledku náletu nedošlo v Kyjeve k žiadnym obetiam; požiar v mestskej časti Sviatošyn spôsobili trosky po útoku dronu-kamikadze.

Kyjev/Londýn 28. marca (TASR) - Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na utorok zlikvidovala 12 z 13 dronov-kamikadze vyslaných ruskou armádou. Zneškodnila aj jeden prieskumný dron Granat-4, uviedla britská stanica BBC.

Ukrajinské letectvo vo svojom vyhlásení spresnilo, že ruská armáda pri svojom najnovšom nočnom nálete použila 13 bezpilotných lietadiel typu Šáhid 136/131, informuje TASR.

Predtým náčelník kyjevskej mestskej vojenskej správy Serhij Popko oznámil, že podľa predbežných informácií boli všetky drony letiace smerom na Kyjev zostrelené.

Podľa Popka v dôsledku náletu nedošlo v Kyjeve k žiadnym obetiam; požiar v mestskej časti Sviatošyn spôsobili trosky po útoku dronu-kamikadze.

BBC poznamenala, že v podmienkach vojny nie je možné promptne overiť tvrdenia bojujúcich strán.

Okrem Kyjevskej oblasti bola v pondelok večer útoku s použitím dronov vystavená aj Dnepropetrovská oblasť na východe Ukrajiny.

Ukrajinské vzdušné sily tiež informovali, že dve ruské stíhačky Su-35 letiace z letiska v Rostovskej oblasti vypálili na ciele v Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny dve navádzané bomby.