Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Dánskeho princa Frederika nevpustili v Brisbane do baru

Na kombo snímke z Twitteru dánsky korunný princ Frederik a austrálsky bar, do ktorého ho nevpustili. Foto: Twitter

Princ nemal pri sebe preukaz totožnosti, ktorým by mohol doložiť svoj vek.

Sydney 22. augusta (TASR/Teraz.sk) - Dánskeho korunného princa Frederika nevpustili cez víkend do baru v austrálskom meste Brisbane, pretože nemal pri sebe preukaz totožnosti, ktorým by mohol doložiť svoj vek, napísala dnes agentúra DPA.

Frederik (49) sa chcel dostať do baru Jade Buddha, keď ho spolu so sprievodom odmietli do podniku vpustiť s vysvetlením, že sa musí preukázať platným dokladom. Princ a jeho sprievod najprv odišli, avšak o 15 minút sa vrátili, no podľa denníka Courier-Mail "boli nútení zavolať si na pomoc" sedem príslušníkov z ochrany ústavných činiteľov. Tí museli majiteľa podniku presvedčiť, že sú oprávnení udeliť výnimku z predpisov platných pre vstup do niektorých podnikov, kde sa podávajú alkoholické nápoje.

V austrálskom štáte Queensland platia prísne predpisy pre konzumáciu alkoholických nápojov a vstup do niektorých podnikov, ktoré sa otvárajú po polnoci je možný len s platným austrálskym vodičským preukazom. Cudzinci sú povinní preukázať sa cestovným pasom.

Spolumajiteľ baru Jade Buddha Phil Hogan pre Courier-Mail povedal, že pre zahraničných predstaviteľov by mala pre vstup do podnikov platiť výnimka zo zákona, ktorý je podľa neho "hlúpy".

"Je to hlúpy zákon. Hneď nám bolo jasné, že to bude nočná mora... Je to nezmysel,"
povedal Hogan o zákone, ktorý bol prijatý v júli s cieľom "minimalizovať riziko škôd" spôsobených pod vplyvom alkoholu.

Princ Frederik sa so svojou manželkou Mary Donaldsonovou, ktorá je pôvodom z Tasmánie, zoznámil paradoxne práve v nočnom podniku v roku 2000 počas olympijských hier v Sydney.