Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Pri bombovom útoku v mešite v provincii Chóst zahynulo 14 ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zatiaľ sa k výbuchu nik neprihlásil, ale hnutie Taliban aj miestna odnož Islamského štátu odmietajú demokratické voľby a v minulosti podnikali proti volebným inštitúciám útoky.

Kábul 6. mája (TASR) - Štrnásť ľudí prišlo o život a ďalších najmenej 30 osôb utrpelo v nedeľu zranenia pri bombovom útoku v mešite vo východoafganskej provincii Chóst, ktorá slúži aj ako volebné registračné stredisko.

Medzi mŕtvymi je aj jedna žena. Hovorca guvernéra provincie Chóst ďalej uviedol, že v mešite vybuchla nastražená bomba a vyžiadala si obete medzi civilistami, ktorí sa prišli modliť alebo zaregistrovať do volieb.

Zatiaľ sa k výbuchu v mešite v meste Chóst nik neprihlásil, ale hnutie Taliban aj miestna odnož Islamského štátu odmietajú demokratické voľby a v minulosti podnikali proti volebným inštitúciám útoky. V Afganistane sa majú v októbri konať parlamentné voľby - prvé od roku 2014.

Minulý mesiac samovražedný bombový útočník Islamského štátu zaútočil na volebné registračné stredisko v hlavnom meste Kábule, pričom zahynulo 60 ľudí a najmenej 130 ďalších osôb bolo zranených, pripomína agentúra