Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

Ruská atlétka Stepanovová sa neobráti na Športový arbitrážny súd

Na snímke ruská atlétka Julia Stepanovová Foto: TASR/AP

Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) pred OH povolil účasť Stepanovovej v Riu, ale Medzinárodný olympijský výbor (MOV) rozhodnutie IAAF vetoval.

Rio de Janeiro 6. augusta (TASR) - Ruská atlétka Julia Stepanovová sa nebude snažiť získať právo štartu na olympiáde v Riu de Janeiro právnou cestou cez Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne. Stepanovová spolu so svojim manželom pomohla odkryť systematický štátom podporovaný doping v Rusku.

"Naše sklamanie a smútok sú veľké. Ale nikdy nebolo našim zámerom podniknúť akékoľvek právne kroky," vyhlásila Stepanovová a jej manžel Vitalij. Pár poskytol nemeckej televízii a Svetovej antidopingovej agentúre WADA zásadné informácie o rozsiahlych a štátom podporovaných dopingových praktikách v Rusku.

Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) pred olympijskými hrami povolil účasť Stepanovovej na olympiáde v Rio de Janeiro, ale Medzinárodný olympijský výbor MOV rozhodnutie IAAF vetoval, vzhľadom na zákaz účasti ďalších ruských športovcov s dopingovou minulosťou.