Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Atletika

Juniorská majsterka sveta Williamsová mala pozitívny dopingový nález

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pozitívnu vzorku odovzdala Williamsová na júnových národných majstrovstvách, kde skončila tretia a získala nomináciu na majstrovstvá sveta v Dauhe.

Kingston 28. augusta (TASR) - Juniorská majsterka sveta v behu na 100 a 200 m Briana Williamsová z Jamajky mala pozitívny nález na zakázané diuretikum HCTZ. O dopingovom previnení 17-ročnej atlétky informovali jamajské médiá.

Pozitívnu vzorku odovzdala Williamsová na júnových národných majstrovstvách, kde skončila tretia a získala nomináciu na majstrovstvá sveta v Dauhe. Prítomnosť zakázanej látky preukázala aj B-vzorka. Ako informovala agentúra AFP, Williamsovej zástupca Emir Crowne potvrdil, že užila kontaminovaný liek na chrípku a prechladnutie, ktorý aj uviedla do protokolu pri dopingovom teste. Otázne tak je, či ju Jamajská atletická federácia (JAAA) bude môcť nominovať na septembrový svetový šampionát.

Rodáčka z Floridy získala vo veku 16 rokov zlaté medaily na 100 aj 200 m na minuloročných MS do 20 rokov vo fínskom Tampere, čo jej vynieslo aj nomináciu na prestížne ceny Talent IAAF či Laureus.