Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

IAAF opúšťajú sponzori, po Adidase skončilo aj Nestlé

Prezident IAAF Sebastian Coe Foto: TASR/AP

Nestlé vo svojom komuniké uviedlo, že spoluprácu ukončilo po nedávnych správach o korupcii a systematickom dopingu v atletike vo viacerých krajinách sveta.

Bern 11. februára (TASR) - Švajčiarsky výrobca potravín a nápojov Nestlé s okamžitou platnosťou ukončil sponzorskú zmluvu s Medzinárodnou asociáciou atletických federácií (IAAF). Informoval o tom web britskej televíznej spoločnosti BBC.

Nestlé vo svojom komuniké uviedlo, že spoluprácu ukončilo po nedávnych správach o korupcii a systematickom dopingu v atletike vo viacerých krajinách sveta. Potravinový gigant sa obáva, že podobné správy môžu poškodiť reputáciu firmy. Minulý mesiac z rovnakých dôvodov ukončil sponzorstvo atletiky nemecký výrobca športových potrieb Adidas.

Prezident IAAF Sebastian Coe nezobral oznámenie Nestlé s nadšením. "Nestlé patrilo medzi významných partnerov a bolo hlavným garantom detskej prípravky IAAF. Rozhodnutiu rozumiem, ale to neznamená, že ho akceptujem. Napokon na to doplatia deti. Tento rok sme chceli rozšíriť pôsobnosť detského programu do ďalších 15 krajín, vyškoliť ďalších lektorov," uviedol Coe.