Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

Nahnevaný Bolt: Testujú ma, pritom nemám ani zmluvu

Na archívnej snímke Usain Bolt. Foto: TASR/AP

Osemnásobného olympijského šampióna, ktorý sa v tíme Central Coast Mariners snaží vybojovať prvú profesionálnu futbalovú zmluvu, rozladila neohlásená mimosúťažná kontrola Austrálskej antidopingovej agentúry.

Canberra 15. októbra (TASR) - Bývalý jamajský šprintér Usain Bolt sa aj na prahu novej, futbalovej kariéry musí vyrovnávať s pozornosťou dopingových komisárov. Osemnásobného olympijského šampióna, ktorý sa v tíme Central Coast Mariners snaží vybojovať prvú profesionálnu futbalovú zmluvu, rozladila neohlásená mimosúťažná kontrola Austrálskej antidopingovej agentúry.

"Ľudia, skončil som s atletikou, aby som sa stal futbalistom, a teraz sa na to pozrite," uviedol Bolt vo videu na Instagrame so záberom zaostreným na vyrozumenie o dopingovej kontrole. "Ako ma môžu v súčasnosti testovať? Veď ešte ani nie som profesionálny futbalista," čudoval sa.

Tridsaťdvaročný Bolt, ktorý sa minulý týždeň v generálke na štart sezóny austrálskej futbalovej A-League blysol dvoma gólmi, sa na to priamo opýtal aj komisárky, ktorá na odber vzorky dohliadala. "Prečo ma testujete, keď som ešte ani nepodpísal profesionálny kontrakt? A ona odvetila, ako jej bolo povedané, že som elitný športovec a musím byť testovaný," uviedol svetový rekordér v behu na 100 i 200 m.

Bolt dúfa, že v Austrálii naštartuje svoju futbalovú kariéru. V najbližšom čase by sa mal dozvedieť, či od Mariners dostane profesionálnu zmluvu na nadchádzajúcu sezónu. Nový ročník A-League sa pre Mariners začne 21. októbra súbojom proti Brisbane Roar.