Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

SKVELÝ ÚSPECH: Hrašnová utvorila európsky rekord kladivárok

Na archívnej snímke slovenská kladivárka Martina Hrašnová. Foto: TASR - Michal Svítok

Pri tohtoročnej súťažnej premiére zlepšila európske maximum veteránok o 83 centimetrov.

Banská Bystrica 3. júna (TASR) - Slovenská kladivárka Martina Hrašnová má od soboty na konte európsky rekord v kategórii Masters (veteráni/veteránky) žien od 35 do 39 rokov. Dosiahla ho v druhom kole domácej atletickej ligy v Banskej Bystrici výkonom 73,25 metra, ktorým zároveň splnila prísnejší limit na augustové majstrovstvá Európy v Berlíne.

Tridsaťpäťročná Hrašnová zlepšila pri tohtoročnej súťažnej premiére európske maximum veteránok o 83 centimetrov. V aktuálnych tabuľkách roka je celkovo šiesta na svete a druhá v Európe za Bieloruskou Hannou Malyšikovou (76,26 m).

"V uplynulých dvoch týždňoch mi kladivo začalo lietať nad 70 metrov, len som nevedela odhadnúť, ako sa to prejaví v súťaži, keďže som dlho nesúťažila. V Banskej Bystrici boli v sobotu výborné podmienky – dobré počasie a k tomu domáci vrhačský sektor, ktorý dobre poznám a vždy sa mi v ňom dobre hádzalo. Všetko mi sadlo. Veľmi som chcela splniť limit, dala som si na pretekoch záležať a priznávam, vyladila som na ne," povedala Hrašnová pre oficiálnu stránku Slovenského atletického zväzu (SAZ).