Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prezidentské voľby

Smrť počas volieb: Záchranári už nič nezmohli

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Pacientovi v obci Janice už záchranári napriek resuscitácii nedokázali pomôcť.

Bratislava 31. marca (TASR) - Záchranári museli vo volebných miestnostiach zasahovať aj počas druhého kola prezidentských volieb. Operačné stredisko vyslalo posádky k ôsmim pacientom, trom členom volebných komisií a piatim voličom, ktorí mali zdravotné ťažkosti vo volebných miestnostiach.

"Z hľadiska zdravotného stavu išlo o problémy s vysokým tlakom, kolapsy, úrazy, ale aj zhoršenie chronického srdcovo-cievneho ochorenia. Do nemocníc bolo transportovaných šesť pacientov, jeden prevoz odmietol a druhý bol ošetrený na adrese," uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR Alena Krčová.

Zaznamenali sa aj dva prípady zásahov u pacientov, ktorí požiadali o prenosnú volebnú schránku a chceli odvoliť v domácom prostredí. "Žiaľ, v prvom prípade už privolaní záchranári pacientke v Košickom kraji nedokázali pomôcť a lekár musel konštatovať smrť. V druhom prípade bol pacient prevezený do nemocnice v Prešovskom kraji vo vážnom stave s mozgovou príhodou," doplnila Krčová.

Počas prvého kola prezidentských volieb záchranári zasahovali vo volebných miestnostiach v troch prípadoch. Pacientovi v obci Janice už záchranári napriek resuscitácii nedokázali pomôcť.