Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Prezidentské voľby

RTVS pripraví k 2. kolu volieb mimoriadne správy aj volebné štúdiá

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

V diskusnej relácii O 5 minút 12 privítajú moderátori víťaza volieb aj zástupcov parlamentných politických strán.

Bratislava 28. marca (TASR) – RTVS sa bude o priebehu a výsledkoch druhého kola prezidentských volieb venovať v mimoriadnych správach, Rádiožurnáloch, volebnom a povolebnom štúdiu a naživo prinesie rozhovor s víťazom volieb. TASR o tom informovala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

„Televízna Jednotka odvysiela v sobotu 30. marca o 12.00 a 16.00 h mimoriadne Správy RTVS. Nočné volebné štúdio sa začne o 21.40 h," priblížila Rusnáková s tým, že počas neho analytik výskumnej agentúry Median SK priblíži výsledky volebného prieskumu, spracovaného exkluzívne pre RTVS. Hosťom bude aj politológ Jozef Lenč.

Redaktori RTVS budú do 1.00 h naživo sprostredkovávať rozhovory z volebných centrál prezidentských kandidátov, zo Štatistického úradu (ŠÚ) SR a Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán.

Predbežné výsledky druhého kola volieb sprostredkujú v nedeľu (31. 3.) od 8.00 h v povolebnom štúdiu na Jednotke. Komentovať ich bude politológ Miroslav Řádek. Hosťom bude aj odborníčka na protokol z Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici Mária Holubová. Bruselský spravodajca RTVS Peter Majer prinesie reakcie na výsledky volieb z viacerých krajín EÚ. „Diváci tiež uvidia rozhovory so Zuzanou Čaputovou a Marošom Šefčovičom, exkluzívne nahraté pre RTVS," doplnila Rusnáková.

V diskusnej relácii O 5 minút 12 privítajú moderátori víťaza volieb aj zástupcov parlamentných politických strán.

Rádio Slovensko bude v sobotu informovať poslucháčov o priebehu volieb v mimoriadnych Rádiožurnáloch o 7.00, 12.00, 18.00 a 22.00 h, v ktorých redaktori naživo poskytnú aktuálne informácie. Po Rádiožurnále o 22.00 h sa začne volebné štúdio, v ktorom budú o predbežných výsledkoch diskutovať analytici a politológovia. Až do spočítania všetkých hlasovacích lístkov bude Rádio Slovensko prinášať aktuálne informácie zo Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán a ŠÚ a analyzovať voľby hlavy štátu v rámci prúdového vysielania.

„Výsledkom druhého kola sa bude venovať nedeľný Rádiožurnál o 7.00 h a od 11.55 Rádio Slovensko prinesie naživo poslucháčom televíznu debatu O 5 minút 12," uzavrela hovorkyňa RTVS.