Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prezidentské voľby

Predsedníctvo SNS k prezidentským voľbám zasadne 29. januára

Andrej Danko, archívna snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Prezidentské voľby budú v sobotu 16. marca, prípadné druhé kolo 30. marca.

Bratislava 21. januára (TASR) - Predsedníctvo koaličnej SNS, na ktorom sa má rozhodnúť, či šéf strany Andrej Danko zabojuje o prezidentský palác, zasadne v utorok 29. januára dopoludnia. Pre TASR to potvrdil podpredseda strany Štefan Zelník.

Či on osobne bude podporovať Dankovu kandidatúru, zatiaľ jasné nie je. "Vypočujem si najskôr všetky argumenty. Myslím si, že SNS by mala mať svojho kandidáta. Uvidíme, koľkí kandidáti budú a z toho niekto vzíde," povedal.

Ďalší podpredseda SNS Anton Hrnko vlani hovoril, že Danko má v strane ešte príliš veľa úloh na to, aby sa mohol vyviniť tým, že by kandidoval na prezidenta a odišiel zo SNS. Aktuálne tvrdí, že na predsedníctve sa zachová podľa toho, ako sa vyvinie diskusia.

Danko už avizoval, že ak dostane od predsedníctva poverenie, do prezidentských volieb pôjde. Neplánuje však robiť žiadnu kampaň, chce byť pasívny. Kandidáti sa musia prihlásiť do 31. januára.

Prezidentské voľby budú v sobotu 16. marca, prípadné druhé kolo 30. marca. Návrhy kandidátov bude možné doručovať do 31. januára 2019 do polnoci.