Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia VŠETKY SPRÁVY: Voľby do VÚC 2017

SNS podľa A. Danka vo voľbách neprepadla, výsledky považuje za úspešné

Na snímke vpravo predseda SNS Andrej Danko vo volebnej miestnosti počas volieb do orgánov samosprávnych krajov v Miloslavove 4. novembra 2017. Foto: TASR - Pavel Neubauer

SNS postavila i vlastných kandidátov na predsedov krajov, tí neuspeli. Danko im poďakoval a uznal, že to nemali jednoduché.

Bratislava 5. novembra (TASR) - Slovenská národná strana (SNS) považuje výsledky v krajských voľbách za úspech. Jej predseda Andrej Danko poukázal na to, že z pohľadu národniarov došlo k nárastu počtu členov v zastupiteľstvách oproti roku 2013.

"Z hľadiska toho, kde SNS kedysi bola a kde je dnes, považujeme toto za úspech, SNS neprepadla," povedal v nedeľu Danko na tlačovej konferencii. Strana podľa neho šla do volieb s 245 poslancami a dosiahla najväčší počet priamych poslancov v zastupiteľstvách.



SNS postavila i vlastných kandidátov na predsedov krajov, tí neuspeli. Danko im poďakoval a uznal, že to nemali jednoduché. "No bojovali so cťou," uviedol.

Šéf SNS označil sobotné (4.11.) krajské voľby za skúšku regionálnych kádrov strany. Povedal, že vedenie strany nechalo všetky dohody na regionálne štruktúry. I keď Danko považuje voľby za úspešné, SNS bude voľby analyzovať. Priznal, že strana sa z nich potrebuje aj poučiť, "a okrem úspechu vyhodnotiť aj neúspech". Podotkol však, že za prácou krajov si stojí, hoci spočiatku hovoril aj o možných personálnych zmenách.

Danko sa s premiérom a šéfom Smeru-SD Robertom Ficom ešte o výsledkoch krajských volieb nerozprával. Koaličné rozhovory sú totiž naplánované na pondelok (6.11.). Vo vzťahu k voľbám by však nehovoril o výprasku koalície. Za výsledky volieb do VÚC si podľa neho zodpovedá každá strana sama.