Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia UNESCO a veda

Výskumné centrum napomôže dôslednejšiemu previazaniu teórie a praxe

Kandidát na prezidenta Andrej Kiska (na snímke) prechádza kontrolou počas odovzdávania petičných hárkov s podpismi potrebnými na kandidatúru na prezidenta SR v Národnej rade SR. Foto: TASR/Michal Svítok

Hrdosť nad skutočnosťou, že sám je absolventom Slovenskej technickej univerzity (STÚ) vyjadril v príhovore prezident SR Andrej Kiska.

Bratislava 17. februára (TASR) - Hrdosť nad skutočnosťou, že sám je absolventom Slovenskej technickej univerzity (STÚ) a jej niekdajšej Elektrotechnickej fakulty, vyjadril v príhovore pri príležitosti slávnostného otvorenia výskumného centra spoločnosti ESET na pôde STU, prezident SR Andrej Kiska. Ocenil najmä skutočnosť, že využívanie centra pomôže výrazne skvalitniť prípravu budúcich IT špecialistov vďaka spojeniu výskumu a praxe.

Rektor STU Robert Redhammer okrem iného podčiarkol, že v Mlynskej doline sa postupne buduje centrum slovenského znalostného priemyslu. "Dnes tu spoločne pristúpime k formalizácii dlhšie pripravovanej spolupráce jedného z najúspešnejších podnikov Slovenska všetkých čias, spoločnosti ESET pôsobiacej globálne v oblasti ochrany pred škodlivým softvérom a dvomi najväčšími, výskumne orientovanými univerzitami na Slovensku," zdôraznil rektor.



Vyjadril tiež nádej, že tento krok inšpiruje ďalšie spoločnosti k podpore snaženia v rôznych oblastiach, a to v budovaní univerzitných vedeckých parkov, intenzívnej medzinárodnej vedeckej spolupráci, vo vzdelávaní kreatívnych študentov a v podpore ich podnikania už popri škole.

Spustenie nového výskumného centra znamená, podľa rektora UK Karola Mičietu, profit pre študentov, učiteľov a pre ESET, ale aj pre Bratislavu, celú našu spoločnosť a Slovensko. "Výskumné centrum je prvým krokom, na ktorý chceme nadviazať, uvedomujúc si význam informačnej bezpečnosti pre spoločnosť. V spolupráci so štátnymi orgánmi, akademickou obcou i komerčnou sférou chceme preto vybudovať širšie koncipované Centrum excelencie pre informačnú bezpečnosť," uviedol rektor UK.