Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia UNESCO a veda

I.Bokovová a minister P.Plavčan hovorili o boji proti násiliu

Na snímke zľava generálna riaditeľka UNESCO Irina Bokovová a minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Peter Plavčan počas brífingu po rokovaní v Bratislave 6. mája 2016. FOTO TASR - Michal Svítok Foto: TASR - Michal Svítok

Obaja partneri diskutovali aj o boji proti intolerancii a násiliu, ktorý je súčasťou novej agendy v oblasti vzdelávania do roku 2030. To je pod patronátom UNESCO.



Bratislava 6. mája (TASR) - Generálna riaditeľka UNESCO Irina Bokovová sa dnes v rámci návštevy Slovenska stretla aj s ministrom školstva Petrom Plavčanom. Obaja partneri diskutovali aj o boji proti intolerancii a násiliu, ktorý je súčasťou novej agendy v oblasti vzdelávania do roku 2030. To je pod patronátom UNESCO.

Minister podľa vlastných slov informoval Bokovovú aj o úlohách, ktoré stoja v oblasti vzdelávania pred novou vládou. "Zhodli sme sa na tom, že máme spoločné prieniky, hlavne v tej oblasti, ktorá sa týka boja proti intolerancii a násiliu," dodal Plavčan. Bokovová taktiež vyzvala k užšej spolupráci medzi odborníkmi z UNESCO a ministerstva školstva.

Irina Bokovová je už na druhej oficiálnej návšteve SR. Počas dvoch dní sa stretne s prezidentom Andrejom Kiskom, viacerými ministrami i predstaviteľmi slovenských miest, ktoré sú zapísané do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO.