Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia UNESCO a veda

UNESCO: Reprezentantom SR na podujatí Art Camp bude Peter Hargaš

Ilustračná snímka Foto: Teraz.sk/UNESCO

Tohtoročný Art Camp sa koná od 8. do 20. mája na ostrove Gozo, ktorý je súčasťou Malty.

Bratislava 29. apríla (TASR) – Na každoročnom medzinárodnom podujatí Art Camp, ktoré sa koná pod hlavičkou národných komisií UNESCO Malty a Andorry, bude Slovensko v tomto roku zastupovať umelecký maliar Peter Hargaš. Tohtoročný Art Camp sa koná od 8. do 20. mája na ostrove Gozo, ktorý je súčasťou Malty.

"Cieľom podujatia, ktoré organizujú od roku 2008, je zoskupiť umelcov z celej Európy a počas dvoch týždňov tvoriť zaujímavé umelecké diela na rôzne témy," priblížila Slovenská komisia pre UNESCO (SK UNESCO) na svojom webe. Tohtoročné podujatie je súčasťou tzv. Dekády približovania kultúr, je tiež súčasťou maltského predsedníctva v Rade EÚ.

Peter Hargaš sa narodil a tvorí v Bratislave. Vo svojej tvorbe uprednostňuje techniku oleja, akrylu a ich kombinácie, jeho štýl možno charakterizovať ako spontánny až expresívny realizmus s prvkami abstrakcie. Pre maliarsku tvorbu Petra Hargaša je charakteristická krajinomaľba a mestské motívy. Venuje sa tiež kresbe, grafike a ilustrátorským aktivitám.