Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trnavský kraj

Ženu na priechode v Seredi zrazil 24-ročný vodič

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa svedkov mala žena náhle vojsť na priechod pre chodcov.

Sereď 6. apríla (TASR) - Ženu vo veku 49 rokov zrazil vo štvrtok (5.4.) večer na priechode pre chodcov v Seredi 24-ročný vodič. Chodkyňa vošla na priechod pri nákupnom centre na Cukrovarskej ulici, po kolízii s osobným autom VW Golf ju s ťažkými zraneniami previezli do nemocnice. Vodič sa pri nehode nezranil, orientačná dychová skúška bola uňho negatívna.

Podľa svedkov mala žena náhle vojsť na priechod pre chodcov. Okolnosti nehody, ako aj mieru zavinenia polícia naďalej vyšetruje. Informovala o tom v piatok krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

"Polícia upozorňuje vodičov, aby v blízkosti priechodov pre chodcov dbali na zvýšenú opatrnosť a najmä v obciach prispôsobili rýchlosť jazdy tak, aby dokázali bezpečne zastaviť. Vodič v zmysle zákona nesmie ohroziť chodca. Zároveň apelujeme aj na chodcov, aby nezabúdali, že nemajú na priechode pre chodcov absolútnu prednosť. V zmysle zákona nemôže chodec vstúpiť na priechod pre chodcov, ak vzhľadom na rýchlosť a vzdialenosť prichádzajúcich vozidiel nemôže cez vozovku bezpečne prejsť. Zvýšenú opatrnosť by mali vodiči venovať na cestách najmä deťom," dodala Linkešová.