Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Záhorím jazdili historické vozidlá, zavítali aj na zámok v Holíči

Ilustračné foto. Foto: TASR - Vladimír Miček

Na štart sa tento rok postavilo 56 historických vozidiel vrátane motocyklov.

Holíč 10. júna (TASR) – Na cestách Záhoria sa cez víkend premávali historické vozidlá. Veterán klub z Holíča organizoval 31. ročník Záhoráckej Veterán Rallye, ktorý je zároveň Memoriálom Jána Vépyho. TASR o tom informoval hlavný organizátor podujatia Peter Harský.

Slávnostné otvorenie podujatia sa uskutočnilo v obci Petrova Ves. Po slávnostnom privítaní odštartovala rallye na trase Unín, Radimov, Holíč, Skalica a Petrova Ves. "Tento rok bol 31. ročníkom a tretím rokom zároveň aj Memoriálom Jána Vépyho, ktorý bol zakladateľom Klubu historických vozidiel v Holíči. Súťaž je vedená ako jazda vozidiel v okruhu približne 60 kilometrov. Tento rok absolvovali účastníci dve zastávky s programom. Prvá bola na námestí v Skalici a druhá v Holíči," uviedol pre TASR Harský.

Na štart sa tento rok postavilo 56 historických vozidiel vrátane motocyklov. "Je to jedna z najvyšších účastí za posledné roky. Okrem registrovaných vozidiel sa pridalo ďalšie množstvo historických vozidiel, predovšetkým motocyklov, ktoré si prešli aspoň časť cesty. Historické vozidlá si mohli prezrieť aj Holíčania, keď mali účastníci zastávku na zámku, ktorá bola spojená s jeho prehliadkou," doplnil pre TASR primátor mesta Holíč Zdenko Čambal.

Účasť je podmienená rokom výroby. Na ralley sa mohli zúčastniť automobily a motocykle, ktoré boli vyrobené pred rokom 1960. K nim sa pridali ešte vybrané vozidlá, ktoré boli niečím výnimočné alebo špeciálne, aj keď nespĺňali podmienku roku výroby," spresnil hlavný organizátor podujatia.

Záhorácka rallye si za 31 rokov existencie vydobyla významné postavenie minimálne v rámci Slovenska. "Poznajú ju už aj zo zahraničia. Máme účastníkov nielen zo Slovenska, ale aj z Českej republiky, Rakúska, Nemecka a dokonca aj z Francúzska," uzavrel Harský.