Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

V Trstenej na Ostrove čakajú viac voličov až večer

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Trstená na ostrove s približne 573 obyvateľmi zriadila volebnú miestnosť v priestoroch obecného úradu, pričom zaevidovaných má 494 voličov.

Trstená na Ostrove 16. marca (TASR) – Prvé kolo prezidentských volieb sa v sobotu koná i v obci Trstená na Ostrove v Dunajskostredskom okrese s jedným zriadeným volebným okrskom. Voľby sú zatiaľ pokojné a s nižšou účasťou. Informoval o tom predseda miestnej volebnej komisie Richard Földes.

Dôvodom môže byť aj to, že voliči chodia často až vo večerných hodinách. Štyria voliči hlasovali na voličský preukaz a jeden volič odvolil na cestovný pas, ktorý je prípustný ako preukaz totožnosti vo voľbách prezidenta, ale iba pre oprávnených voličov, ktorí nemajú na Slovensku trvalý pobyt.

Trstená na ostrove s približne 573 obyvateľmi zriadila volebnú miestnosť v priestoroch obecného úradu, pričom zaevidovaných má 494 voličov. Ak v prvom kole volieb ani jeden z kandidátov na prezidenta SR nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov voličov, bude sa na tomto mieste konať i druhé kolo volieb v sobotu 30. marca.