Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

V trnavskom regióne sa kontroloval alkohol, viacerí mladiství nafúkali

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

V zmysle zákona deti do 15 rokov a osoby mladistvé do 18 rokov nesmú požívať alkoholické nápoje alebo iné návykové látky a sú povinné podrobiť sa vyšetreniu.

Trnava 7. augusta (TASR) – Na mládež a na požívanie alkoholu sa zamerali policajti v závere uplynulého týždňa v okresoch Trnava, Hlohovec a Piešťany, kde v neskorých večerných hodinách kontrolovali prevádzky a verejné priestranstvá. Preverili 39 osôb, z ktorých bolo 35 mladistvých a štyri maloleté osoby.

"Pozitívnu dychovú skúšku na alkohol malo desať mladistvých a dve deti. Najvyššiu nameranú hodnotu malo 17-ročné dievča z Trnavy, ktorému namerali v dychu 0,60 mg/l alkoholu, čo je 1,24 promile," informovala trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Všetky priestupky policajti zadokumentovali a následne budú podklady zaslané na ďalšie konanie obciam a mestám v mieste trvalého bydliska priestupcov.

V zmysle zákona deti do 15 rokov a osoby mladistvé do 18 rokov nesmú požívať alkoholické nápoje alebo iné návykové látky a sú povinné podrobiť sa vyšetreniu. Zároveň zákon stanovuje, že deti do 15 rokov sa nesmú zdržiavať bez dozoru svojich zákonných zástupcov po 21.00 hodine na verejne prístupných miestach, v ktorých sa podávajú alkoholické nápoje.