Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trnavský kraj

V Trnave sa začína nová sezóna mestského trhu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Mestský trh sa od leta roku 2022 presťahoval z plochy pri zimnom štadióne do centra mesta, jeho predajné pulty zakaždým na potrebný čas správca trhoviska dovezie a po skončení odváža.

Trnava 14. februára (TASR) - Po zimnej prestávke sa začína v piatok (16. 2.) v Trnave nová sezóna mestského trhu. Otvorený bude pod mestskou vežou na Trojičnom námestí a Hlavnej ulici vždy v piatok a sobotu od 7.00 do 11.00 h, informovala o tom hovorkyňa radnice Veronika Majtánová.

Mestský trh sa od leta roku 2022 presťahoval z plochy pri zimnom štadióne do centra mesta, jeho predajné pulty zakaždým na potrebný čas správca trhoviska dovezie a po skončení odváža. Zámerom bolo oživiť víkendové dopoludnia v Trnave po vzore mnohých európskych miest. Trnavčania zmenu trhoviska ťažko prijímali, no teraz už býva hojne navštevované. Volajú však po väčšej kontrole tých trhovníkov, ktorí sa pokúšajú vydávať zakúpené i dovozové ovocie a zeleninu za produkt domácich výrobcov.

Bonusom pre nakupujúcich je možnosť zapožičať si vozíky na prepravu ťažších nákupov k autu. "Pripomíname, že parkovanie v centre mesta je v sobotu doobeda, teda počas konania trhu, zadarmo," dodala hovorkyňa.