Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trnavský kraj

V Trnave na pešej zóne rozdávali úsmevy a srdiečka

Trnava. Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Stalo sa tak v rámci prvého ročníka podujatia s názvom Pošli dobro ďalej.

Trnava 13. februára (TASR) - Úsmevy najmenej 961 ľuďom na pešej zóne v Trnave v utorok vyčarili zamestnanci Trnavskej arcidiecéznej charity (TACH), keď ich obdarovali srdiečkami od detí. Stalo sa tak v rámci prvého ročníka podujatia s názvom Pošli dobro ďalej, informovala Michaela Matušková z TACH.

"Srdiečka rôznych veľkostí a z rôznych materiálov vyrábali deti zo základnej školy s materskou školou na Spartakovskej ulici v Trnave a deti zo školy v obci Šúrovce. Ruku priložil aj Dobrovoľný hasičský zbor Šúrovce a v neposlednom rade dobrovoľníci, ktorí tvorili nielen na pôde charity, ale aj doma," uviedla.

Koordinátorka Dobrovoľníckeho centra TACH Kristína Ryšavá doplnila, že srdiečko, ktoré okoloidúci dostali, môžu darovať ďalej, niekomu, na kom im záleží a koho majú radi. "Tak máme nádej, že našou aktivitou potešíme ďalšie stovky ľudí," uviedla. "Rozdávaním srdiečok aj pri príležitosti sviatku svätého Valentína chceme ľuďom pripomenúť, že konať dobro sa dá po celý rok," uzavrel riaditeľ TACH Miroslav Dzurech.