Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trnavský kraj

Trnavský samosprávny kraj zabezpečil pre svoje ZSS antigénové testy

Na snímke predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič počas tlačovej konferencie s názvom 730 dní Trnavskej župy v Trnave v stredu 4. decembra 2019. FOTO TASR - Lukáš Grinaj Foto: TASR

Najúčinnejšie sú medzi tretím a piatym dňom od prvých prejavov ochorenia, keď je množstvo vírusu v sliznici nosa a hrdla najvyššie.

Trnava 2. októbra (TASR) - Pre všetkých 21 zariadení sociálnych služieb vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti zabezpečil Trnavský samosprávny kraj (TTSK) antigénové rýchlotesty na ochorenie COVID-19. V aktuálnej situácii je podľa vyjadrenia predsedu TTSK Jozefa Viskupiča cieľom umožniť operatívne a spoľahlivé testovanie v zariadeniach.



"Už pri prvom podozrení tak budeme môcť zabrániť šíreniu nového koronavírusu medzi klientmi a personálom," uviedol Viskupič. Doplnil, že antigénové testy sú rýchlym a efektívnym nástrojom na zistenie zložiek vírusu. Najúčinnejšie sú medzi tretím a piatym dňom od prvých prejavov ochorenia, keď je množstvo vírusu v sliznici nosa a hrdla najvyššie. Výsledok testu je známy po 15 minútach a jeho diagnostická citlivosť je viac ako 97 percent.