Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trnavský kraj

Letisko Piešťany môže vďaka výpomoci vyplatiť bývalých členov orgánov

Na archívnej snímke názov letiska a v odraze lietadlo v Piešťanoch. Foto: TASR Lukáš Grinaj

TTSK je majoritným vlastníkom spoločnosti, podľa člena predstavenstva Rastislava Mráza pôjde o vyplatenie odmien členom bývalého predstavenstva a dozornej rady letiskovej spoločnosti.

Trnava 14. februára (TASR) - Poslanci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) na stredajšom rokovaní v Trnave schválili zmenu rozpočtu na rok 2024. V rámci nej odobrili poskytnutie návratnej finančnej výpomoci pre Letisko Piešťany vo výške 250.000 eur. TTSK je majoritným vlastníkom spoločnosti, podľa člena predstavenstva Rastislava Mráza pôjde o vyplatenie odmien členom bývalého predstavenstva a dozornej rady letiskovej spoločnosti.

"Žiaľ, prostriedky nevieme použiť na zníženie obrovského modernizačného dlhu letiska," konštatoval Mráz. Sú to podľa neho "kostlivci", ktorí postupne vyskakujú zo skrine. Ide o skutočnosť, že po nástupe terajšieho vedenia TTSK skončili v dozornej rade a predstavenstve letiska niektorí členovia. Podľa TTSK tieto orgány smerovali letisko vedome k likvidácii, vyjadril sa, že vyplatenie odmien ľuďom, ktorí priviedli letisko na pokraj zániku, je nehorázne a nemorálne a jednoznačne v rozpore s verejným záujmom. Následne sa dotknuté osoby obrátili na súd.

Mráz na rokovaní uviedol, že dochádza k ukončeniu súdnych sporov a Najvyšší súd SR dáva za pravdu protistrane. "Je nádej, že ak sa dohodneme na vyplatení sumy vcelku, je ochota čiastočne sa dohodnúť na výške penalizácie z omeškania," povedal. Keďže ide o návratnú výpomoc, bude musieť letisková spoločnosť poskytnutú sumu vrátiť.