Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trnavský kraj

Trnavská cestná spoločnosť dokončuje verejnú súťaž na nákladné vozidlá

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Cieľom tejto komplexnej obmeny je predovšetkým výrazne skrátiť reakčný čas nasadenia techniky pri situáciách, ako je námraza alebo sneh na ceste. Nové vozidlá budú ekologickejšie a hospodárnejšie.

Trnava 27. júna (TASR) - Trnavská cestná spoločnosť (TCS), ktorej jediným spoločníkom je Trnavský samosprávny kraj (TTSK), dokončuje verejnú súťaž na nákladné vozidlá s príslušenstvom a výmennými nadstavbami v celkovej predpokladanej sume 7.933.580 eur bez DPH.

Ide o technické vybavenie na údržbu cestnej infraštruktúry. "Predmetom zákazky je dodávka 34 nákladných vozidiel na údržbu ciest vrátane úpravy podvozkov pre výmenné nadstavby. Ďalej je predmetom verejného obstarávania 34 sypacích výmenných nadstavieb, rovnaký počet predných radlíc, desať kusov sklápacích výmenných nadstavieb, deväť zametacích nadstavieb, 12 vysprávkových súprav a desať nadstavieb na prevoz obaľovanej zmesi," uviedol v decembri 2019 pre TASR konateľ TCS Dalibor Trebichalský.

Cieľom tejto komplexnej obmeny je predovšetkým výrazne skrátiť reakčný čas nasadenia techniky pri situáciách, ako je námraza alebo sneh na ceste. Nové vozidlá budú navyše ekologickejšie a hospodárnejšie s posypovým materiálom.

"Najstaršie vozidlo súčasného vozového parku má 51 rokov. Na takej starej technike jednoducho nie je možné včas reagovať, výmena vozidiel musí nastať. Chceme dať zamestnancom k dispozícii vozidlá, s ktorými dokážu mimoriadne situácie zvládať rýchlejšie a kvalitnejšie. Tým prispejeme k zlepšeniu bezpečnosti na cestách," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Proces predkladania cenových ponúk je už ukončený. "Verejné obstarávanie, respektíve súťaž aktuálne prebieha a je vo fáze pred podpisom zmluvy. Ukončená bude až podpisom zmluvy s úspešným uchádzačom," doplnil predseda samosprávneho kraja.