Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trnavský kraj

Trnavský kraj zmodernizoval z eurofondov ďalšie tri stredné školy

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Modernizáciu škôl v celkovej sume 927.000 eur financovala samospráva zo zdrojov Európskej únie v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu.

Piešťany/Hlohovec 9. februára (TASR) - Trnavský samosprávny kraj (TTSK) zmodernizoval ďalšie tri stredné školy, ktorých je zriaďovateľom. Na Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera v Piešťanoch a na Strednej priemyselnej škole elektrotechnickej v Piešťanoch krajská samospráva zabezpečila modernizáciu vybavenia praktického vyučovania, ako aj obnovu priestorov školy. Zmodernizované sú aj odborné učebne na Strednej odbornej škole technickej v Hlohovci, informoval predseda TTSK Jozef Viskupič.

Modernizáciu škôl v celkovej sume 927.000 eur financovala samospráva zo zdrojov Európskej únie v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu. Podľa slov Viskupiča sú všetky tri školy zapojené do systému duálneho vzdelávania. Modernizácia vybavenia odborných učební na Strednej priemyselnej škole elektrotechnickej v Piešťanoch zahŕňala nákup materiálno-technického vybavenia a informačno-komunikačných technológií (IKT), ako aj zabezpečenie bezbariérovosti prostredníctvom plošiny pre imobilných.

Na Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera v Piešťanoch boli v rámci projektu zrealizované stavebné úpravy kuchyne, učební aj sociálnych zariadení. Nainštalovaný bol aj nový stoličkový výťah pre imobilných. Podľa riaditeľa akadémie Ladislava Blaškoviča prešli modernizáciou aj cvičné kuchyne a učebne obsluhy vrátane ich vybavenia.

Na Strednej odbornej škole technickej v Hlohovci bola v rámci stavebných prác vymenená rozvodňa a podlahy v dielňach, vymaľované steny a zrekonštruované sociálne zariadenia na bezbariérové. Popri stavebných prácach sa uskutočnilo obstarávanie na materiálno-technické zabezpečenie. Cieľom realizácie tejto aktivity bolo zabezpečiť pre školu zariadenia pre strojárske, elektrotechnické a zváračské dielne a taktiež IKT.