Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Vodiči v Trnavskom kraji dnes pozabudli na daždivé počasie

Krátko po ôsmou hodinou došlo v pondelok 20. januára 2014 za mostom na ceste z Leopoldova do Trakovíc ku kolízii, pri ktorej 39-ročná vodička auta Citroën Berlingo pravdepodobne nedala prednosť sanitke, keď vychádzala od liehovaru. V snahe zabrániť zrážke sa sanitka s jednou prevážanou pacientkou prevrátila na bok. Foto: TASR/KR HaZZ v Trnave

Pri nehodách asistoval aj alkohol a neprispôsobenie jazdy stavu a povahe vozovky.

Trnava 20. januára (TASR) - Políciu v Trnavskom kraji dnes od rána privolali už k ôsmim udalostiam.

V okrese Trnava sa stala jedna nehoda a tri škodové udalosti, v okrese Galanta dve nehody a jedna škodová udalosť. Na Záhorí evidujú jednu škodovú udalosť.

Krátko po 8. h došlo za mostom na ceste z Leopoldova do Trakovíc ku kolízii, pri ktorej 39-ročná vodička auta Citroën Berlingo pravdepodobne nedala prednosť sanitke, keď vychádzala od liehovaru. V snahe zabrániť zrážke sa sanitka s jednou prevážanou pacientkou prevrátila na bok. "Nikomu sa nič vážne nestalo, vodička bola prevezená na jednorazové ošetrenie. Alkohol u šoférov sa nezistil," informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Galéria: Nehoda sanitky v Trnavskom kraji



Pri dopravnej nehode okolo 10. h v okrese Galanta však alkohol úradoval. Rýchlosť kamióna stavu vozovky a svojim schopnostiam neprispôsobil 48-ročný vodič z okresu Rimavská Sobota. Medzi obcami Pata a Hájske zbehol až na krajnicu a vzápätí sa s prívesom prevrátil. Časť tehál, ktoré prevážal, sa z prívesu uvoľnila a poškodila. "Polícia podrobila vodiča dychovej skúške na alkohol, nafúkal 0,27 mg/l alkoholu v dychu, čo je viac ako pol promile. V dôsledku nehody bola časť cesty uzatvorená. Okolnosti dopravnej nehody bude polícia naďalej vyšetrovať," dodala hovorkyňa.