Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Trnavský kraj

Trnavský kraj informuje aj cez novú službu Online s Trnavským krajom

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

V začiatku je potrebné po otvorení webovej stránky www.trnavskazupa.sk kliknúť na červený zvonček v pravom dolnom rohu obrazovky.

Trnava 29. januára (TASR) - Trnavský samosprávny kraj (TTSK) spúšťa novú službu pre včasnú informovanosť obyvateľov. Na jeho webovej stránke si možno aktivovať Online s Trnavským krajom, informuje o tom odbor komunikácie TTSK.

"Záujemcovia môžu byť o novinkách z TTSK informovaní notifikáciou v reálnom čase pri každej uverejnenej tlačovej správe na webe v časti Aktuality. Používatelia si službu môžu aktivovať bezplatne v mobilných zariadeniach s operačným systémom Android, tiež vo webových prehliadačoch na laptopoch," uvádza TTSK. V začiatku je potrebné po otvorení webovej stránky www.trnavskazupa.sk kliknúť na červený zvonček v pravom dolnom rohu obrazovky.

TTSK v danej súvislosti doplnil, že ako prvý spomedzi samosprávnych celkov na Slovensku začal na svojej webovej stránke využívať technológiu hlasovej syntézy, a to v slovenskom aj maďarskom jazyku. Ide o prevod textu do reči, ktorý umožňuje multimodálny prístup k informáciám zdravotne znevýhodneným obyvateľom. Rovnako ide aj o rozšírenie prístupu k informáciám a šetrenie času pre ľudí, ktorí si aktuálne novinky chcú radšej vypočuť, ako prečítať.