Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trnavský kraj

Svoj post primátora Dunajskej Stredy si znovu obhájil ZOLTÁN HÁJOS

Zoltán Hájos. Foto: TASR/Edmund Örzsik

O post primátora v meste s 19.971 oprávnenými voličmi sa uchádzali aj 46-ročný nezávislý Roland Hakszer a 55-ročný nezávislý Zoltán Horváth.

Dunajská Streda 11. novembra (TASR) – Novým primátorom mesta Dunajská Streda sa v komunálnych voľbách s počtom hlasov 3127 (44,19 %) stal 51-ročný advokát Zoltán Hájos zo Strany maďarskej komunity (Magyar Közösség Pártja: SMK-MKP). Bude tak viesť mesto už tretie volebné obdobie po sebe. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov, ktoré Štatistický úrad SR zverejnil na svojej internetovej stránke.

Hájos sa svojim podporovateľom poďakoval. "Je to dobrý pocit," reagoval na sociálnej sieti na svoj volebný výsledok s tým, že ide o uznanie práce za posledné štyri roky. Teší sa, že dostal mandát v nej pokračovať ďalšie štyri. Ocenil, že voľby v regióne prebehli podľa zákona.

O post primátora v meste s 19.971 oprávnenými voličmi sa uchádzali aj 55-ročný nezávislý Zoltán Horváth, ktorý získal 2859 hlasov, 46-ročný nezávislý Roland Hakszer, ktorý získal 992 hlasov. Odstúpili nezávislá Andrea Herceg a nezávislý Alexander Dakó, ktorí napriek tomu získali niekoľko desiatok hlasov.



Účasť voličov bola v Dunajskej Strede 36,32 % a zozbieraných bolo 7075 platných hlasovacích lístkov pre voľbu primátora. Vydaných bolo 7254 obálok a 7247 bolo odovzdaných.