Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Na Kunovskej priehrade sa bude ženiť vodník

Kunovská priehrada, ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Do svadobného sprievodu budú zapojení všetci návštevníci v kostýmoch či v čáčovských krojoch. Najkrajšie vodné tvory sa predstavia na podvečernej módnej prehliadke.

Senica 18. júna (TASR) – Vodník Kunovskej priehrady sa bude ženiť v sobotu 21. júna a na svadbu pozýva všetkých ostatných vodníkov, víly, žabky a iné tvory. Spolu s nevestou – princeznou z čáčovského mlyna očakávajú hostí od 10. hodiny. Svadbu im zorganizovali senická samospráva a občianske združenie Element Senica. Úlohu oddávajúceho na seba zoberie primátor Ľubomír Parízek.

Do svadobného sprievodu budú zapojení všetci návštevníci v kostýmoch či v čáčovských krojoch. Najkrajšie vodné tvory sa predstavia na podvečernej módnej prehliadke. Po svadbe sa bude konať svadobný piknik v tráve. Každý, kto sa do piknikovania zapojí s vlastnou dekou, bude zaradený do žrebovania o zaujímavé ceny.

Cieľom organizátorov je poukázať na miestne turistické atraktivity - rekreačnú oblasť Kunovská priehrada s maskotom Kunovský vodník, ako i Škodáčkov mlyn z Čáčova, ktorý je unikátny zachovaným technickým strojovým vybavením a je poslednou technickou pamiatkou v meste. Pre návštevníkov je pripravený bohatý kultúrny program. Keďže na Kunovskej priehrade je piesková pláž ako pri mori, pripravili aj súťaž v stavaní hradov z piesku. Prihlásiť sa môže každý, súťažiť môžu skupinky kamarátov, rodiny s deťmi, ale aj jednotlivci. Vedrá a lopaty budú pre sochárov z piesku pripravené, no aby bol každý výtvor originálny, súťažiaci môžu použiť rôzne formičky či iné pomôcky, ktoré si prinesú.

Štvornohým návštevníkom je určená súťaž Senický ocásek s podtitulom Keď 2ja (ne)robia to isté. Výzva organizátorov znie: Príďte so svojím miláčikom a predveďte, čo ste sa spolu (ne)naučili. Chýbať nebudú ani detské atrakcie a tvorivé dielničky. Otvorená bude lodenica, po zotmení program zavŕši vypúšťanie vodných lampiónov na hladinu priehrady.