Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

O regeneráciu verejného priestranstva v Skalici nebol záujem

Mesto Skalica, archívne foto. Foto: TASR

Do súťaže, ktorú mesto vypísalo, sa prihlásil iba jeden uchádzač a mesto ju bude opakovať.

Skalica 23. mája (TASR) – V rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) bola mestu Skalica schválená dotácia na účel zveľadenia prostredia. Ide o projekt s názvom Regenerácia vnútrobloku sídliska na ulici Mallého. Do verejnej súťaže, ktorú mesto vypísalo, sa prihlásil iba jeden uchádzač a mesto ju bude opakovať, informoval zástupca primátora mesta Skalica Milan Roman.

Dotáciu na projekt vo výške 181.514,66 eura schválil Európsky fond regionálneho rozvoja. Skalica bude projekt spolufinancovať piatimi percentami v celkovej sume 9553,40 eura.

Na regeneráciu zelene sa nenašiel žiadny dodávateľ a na obnovu vnútorných plôch vnútrobloku bola predložená len jedna ponuka. Mesto bude musieť vyhlásiť nové verejné obstarávanie. "Keďže nové verejné obstarávanie bude vyhlásené po podpise a účinnosti zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku, musia byť podklady k verejnému obstarávaniu predložené na kontrolu pred jeho vyhlásením na sprostredkovateľský orgán programu IROP, ktorým je Trnavský samosprávny kraj. Po ukončení tejto kontroly bude verejné obstarávanie vyhlásené vo vestníku verejného obstarávania," uviedol zástupca primátora. Ak nepríde k neplánovanému predĺženiu kontroly, regenerácia vnútrobloku by sa mohla začať v septembri tohto roku.

"V rámci projektu bude v tejto lokalite obnovených päť ihrísk určených na pohybové hry pre mladšie i staršie deti. Okrem toho na ihriskách nájdu Skaličania aj nové hojdačky, asfaltové ihrisko či moderné prvky, ktoré sú atraktívne najmä pre najmenšie deti," doplnil Roman. Obnovou prejdú aj chodníky a asfaltové komunikácie, ktoré slúžia ako prístup ku kontajnerovým stojiskám, a takisto aj stromová vegetácia v tejto oblasti.