Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Senická divadelná jar má víťazov

Ilustračná snímka. Foto: Nadácia ERSTE

Súťaž organizačne pripravilo Záhorské osvetové stredisko v spolupráci s mestským kultúrnym strediskom a finančne ju podporil Fond na podporu umenia a súkromní sponzori.

Senica 23. apríla (TASR) – V Dome kultúry v Senici sa konala v týchto dňoch súťažná prehliadka Senická divadelná jar. Predstavili sa na nej detské divadelné súbory z Trnavského samosprávneho kraja. TASR informovala Viera Juríčková zo Záhorského osvetového strediska (ZOS) v Senici.

Súťaž organizačne pripravilo Záhorské osvetové stredisko v spolupráci s mestským kultúrnym strediskom a finančne ju podporil Fond na podporu umenia a súkromní sponzori. "Je určená pre deti do 15 rokov, nie je tematicky zameraná, ani vymedzená a koná sa každý rok. Odborná porota odporučila víťazov prehliadky na celoštátnu Zlatú priadku 2018," uviedla riaditeľka ZOS Ľubica Krištofová.

Prvé miesto na prehliadke Senická divadelná jar získal Detský divadelný súbor (DDS) Divadielko na dlani zo Základnej umeleckej školy (ZUŠ) vo Voderadoch za inscenáciu Hrejivá pošta z Arktídy. Na druhom mieste sa umiestil DDS Za šecki drobné z Galantského osvetového centra a tretie miesto obsadil DDS Studnička zo ZUŠ Dr. Janka Blaha v Skalici za rozprávkovú hru Nebeské oči.