Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Dnešný požiar áut v Seredi spôsobil majiteľom škodu za 50-tisíc eur

Zhorené Audi Foto: FOTO TASR - HaZZ v Trnave

Na mieste udalosti zasahovali príslušníci Okresného riaditeľstva HaZZ v Galante z hasičskej stanice Sereď.

Sereď 28. februára (TASR) - Dnes nadránom zhoreli v Seredi na parkovisku na Garbiarskej ulici dve osobné motorové vozidlá a ďalšie tri sa poškodili. Informoval o tom krajský hovorca Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Tomáš Bílik.

Ako povedal, na mieste udalosti zasahovali príslušníci Okresného riaditeľstva HaZZ v Galante z hasičskej stanice Sereď. "Horeli dva osobné automobily značky Audi A6 a Mercedes-Benz vzdialené od seba približne 50 metrov, ktoré boli v čase príchodu hasičov celé zasiahnuté požiarom," uviedol. Dodal, že na likvidáciu požiaru hasiči nasadili jeden vysokotlakový prúd a dva prúdy „C“.

Podľa jeho ďalších slov zásah komplikoval únik pohonných hmôt, ktoré vytekali z poškodených palivových nádrží vozidiel. Mohutným požiarom sa poškodili ďalšie tri osobné automobily: VW Golf, Škoda Felícia a Ford Mondeo.

"Majitelia vozidiel v dôsledku požiaru utrpeli priamu materiálnu škodu, ktorú predbežne vyčíslili na 50.000 eur. Hasiči svojou činnosťou zachránili majetok takmer za 60.000 eur. Príčina vzniku požiaru je predmetom vyšetrovania," uzavrel Bílik.