Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Polícia vyšetruje v Senici a Skalici nehody s cyklistami a chodcami

Ilustračná snímka. Foto: TASR - KR PZ v Nitre

Dve nehody s cyklistami sa skončili s ťažkými zraneniami.

Senica/Skalica 14. novembra (TASR) – Polícia zaevidovala od pondelka (12. 11.) tri dopravné nehody s účasťou chodcov a cyklistov. V pondelok boli dopravní policajti privolaní k dvom dopravným nehodám, na druhý deň prišlo opäť k dopravnej nehode s účasťou cyklistu v okrese Skalica. Dve nehody s cyklistami sa skončili s ťažkými zraneniami. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trnave Mária Linkešová.

K prvej nehode v pondelok prišlo v ranných hodinách v križovatke ciest v smere na obec Čáčov. "Vodič osobného vozidla Peugeot išiel zo Senice za autom Škoda Octavia. Vodič sa pravdepodobne dostatočne nevenoval riadeniu a 35-ročný vodič už nestihol zareagovať na situáciu pred ním a narazil do zadnej časti auta Škoda Octavia. Nárazom bolo auto Škoda vymrštené mimo vozovky, kde došlo k stretu s dvoma chodcami vo veku 35 a 37 rokov, občanmi Srbska. Pri nehode sa zranilo celkom šesť osôb a podľa predbežnej informácie od lekárov by nemalo ísť o vážne zranenia," uviedla hovorkyňa KR PZ.

V pondelok v popoludňajších hodinách prišlo k vážnej nehode s účasťou mladého cyklistu v meste Senica. "Ešte len 11-ročný chlapec vyšiel s bicyklom z miestnej komunikácie, ktorá bola označená ako vedľajšia cesta, na hlavnú. Vzápätí došlo k zrážke s osobným autom, ktoré riadil 61-ročný muž zo Senice. Pri nehode došlo k ťažkému zraneniu cyklistu, ktorý bol prevezený do bratislavskej nemocnice. Obe dopravné nehody polícia naďalej vyšetruje," informovala Linkešová.

V utorok (13. 11.) vo večerných hodinách bola nahlásená dopravná nehoda s účasťou cyklistu v meste Skalica. V križovatke ulíc Dr. Clementisa, Mazúrová a Športová sa zrazilo osobné auto so 40-ročným cyklistom. Skaličan pravdepodobne nedal prednosť 66-ročnému vodičovi na aute a vošiel do križovatky. "Pri nehode utrpel viaceré zranenia. Podľa vyjadrenia lekárov ide o ťažké zranenia. Nie je vylúčené, že cyklista jazdil na bicykli pod vplyvom alkoholu. Vodič sa pri nehode nezranil a polícia alkohol pri dychovej skúške nezistila," doplnila hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Polícia opätovne pripomína, aby sa vodiči správali za volantom zodpovedne, a to platí aj v prípade riadenia bicykla.