Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Na zámku v Holíči sa uskutoční festival Tereziánske dni

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Palkovič

Návštevníkov čaká opäť historický dobový program, remeselný jarmok, ochutnávka vína, člnkovanie vo vodných valoch, výstavy a tradičné prehliadky zámku so sprievodcami.

Holíč 13. júna (TASR) – Najväčšie kultúrne podujatie letnej sezóny v Holíči sú už niekoľko rokov Tereziánske dni. Uskutočnia sa v piatok a sobotu (14. a 15. 6.) v areáli Holíčskeho zámku. TASR o tom informoval primátor mesta Holíč Zdenko Čambal.

Hlavné pódium bude v piatok patriť vystúpeniam miestnych škôl, na hlavnom pódiu vyhodnotia aj anketu Top žiak Holíč 2016, koncertovať budú Sima Martausová či Sanchez Amsterdam. "Počas festivalu si na svoje prídu všetky vekové skupiny. Piatkový program je koncipovaný viac pre mladšiu generáciu. V sobotu vystúpia folklórne a hudobné skupiny a program vyvrcholí pred polnocou tradičným ohňostrojom," uviedol pre TASR primátor mesta.

Návštevníkov čaká opäť historický dobový program, remeselný jarmok, ochutnávka vína, člnkovanie vo vodných valoch, výstavy a tradičné prehliadky zámku so sprievodcami. O zábavu pre deti sa postará aj Divadlo Koráb či Šašo Fifo a jeho priatelia.