Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 30. marec 2024Meniny má Vieroslava
< sekcia Trnavský kraj

Hlohovec a Trnavský kraj spolupracujú na riešení dopravnej situácie

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Zachar

Účelom vybudovania nového priechodu na vysoko frekventovanej ceste bolo zvýšenie bezpečnosti chodcov na hlavnom ťahu mesta.

Hlohovec 10. októbra (TASR) - Nový bezbariérový priechod pre chodcov s deliacim ostrovčekom na Nitrianskej ulici v Hlohovci na hlavnom ťahu mestom – ceste druhej triedy II/513, ktorá patrí do správy Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), bol v stredu odovzdaný do používania obyvateľom mesta. Na odovzdaní stavby sa zúčastnili aj primátor mesta Miroslav Kollár a predseda TTSK Jozef Viskupič, ktorý potvrdil záujem TTSK o zlepšenie dopravnej situácie v Hlohovci.

Účelom vybudovania nového priechodu na vysoko frekventovanej ceste bolo zvýšenie bezpečnosti chodcov na hlavnom ťahu mesta. Pri výstavbe došlo k presunu pôvodného priechodu pre chodcov a vybudovaniu spevnených plôch a deliaceho ostrovčeka, zámerom čoho je zníženie rýchlosti prechádzajúcich automobilov. K zvýšeniu bezpečnosti prispeje aj osvetlenie priechodu. Samozrejmosťou je už aj bezbariérový prístup k ceste. Stavba bola zrealizovaná na náklady mesta Hlohovec, časť bude refundovaná z rozpočtu TTSK, keďže deliaci ostrovček prislúcha ceste v správe kraja. Informovala o tom hovorkyňa Hlohovca Zuzana Hrinková Siebenstichová.

Primátor Kollár konštatoval, že na tomto konkrétnom príklade mesto a kraj ukázali, ako môže fungovať vzájomná spolupráca. "Tento malý krok je prejavom partnerstva miestnej a krajskej samosprávy pri riešení dopravného zaťaženia centra Hlohovca, na riešení ktorého od nástupu nového predsedu TTSK intenzívne pracujeme," povedal. Predseda TTSK dodal, že bezpečnosť ľudí je prvoradá. "Na tomto ťahu budú musieť pribudnúť aj ďalšie stavby, ktoré bezpečnosť zvýšia. Najväčšou výzvou a prioritou je pre nás druhý ťah Hlohovcom, na príprave ktorého intenzívne pracujeme," uviedol Viskupič.