Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trnavský kraj

Požiar v Trnave: Počas víkendu horelo v objektoch na Coburgovej ulici

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pri prvom požiari horelo v prízemných bytových jednotkách domu.

Trnava 12. februára (TASR) - V priebehu ani nie 24 hodín zasahovali trnavskí hasiči dvakrát pri požiaroch na Coburgovej ulici vo "vybývaných" obytných objektoch. Prvýkrát horelo v sobotu (10. 2.) po 22. hodine a následne v nedeľu (11. 2.) predpoludním. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru SR v Trnave Lena Košťálová.

Pri prvom požiari horelo v prízemných bytových jednotkách domu. "Plamene sa však stihli rozšíriť i na strechu. Likvidačné práce prebehli za použitia dvoch vysokotlakových prúdov a za súčasného rozoberania strešnej konštrukcie. Záverečný prieskum bol vykonaný termovíznou kamerou, ktorá vyhľadala miesta so zvýšenou teplotou, ktoré boli následne zlikvidované," uviedla. Úmyselným zapálením neznámou osobou vznikla škoda odhadnutá na sumu 500 eur.

V nedeľu vznikol požiar v pivničných priestoroch a na prízemí 2. poschodovej inej budovy určenej na likvidáciu. "Horel nahromadený odpad. Príslušníci ho postupne dohášali a vynášali na voľné priestranstvo pred bytový dom. Miesto udalosti bolo počas celého zásahu monitorované termovíznou kamerou. Príčinu požiaru sa nepodarilo ujasniť," doplnila hovorkyňa. Ani pri jednej udalosti neprišlo k zraneniu osôb.