Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Dunajská Streda obnoví budovu Komunitného centra pre Rómov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Maroš Černý

Cieľom zriadenia KC je vybudovanie multifunkčného sociálneho a vzdelávacieho centra, zázemia pre prácu s obyvateľmi v Dunajskej Strede, so zameraním najmä na marginalizovanú rómsku skupinu.

Dunajská Streda 16. septembra (TASR) – Samospráva mesta Dunajská Streda v roku 2018 zabezpečí obnovu budovy pre Komunitné centrum (KC) v súvislosti s marginalizovanými skupinami obyvateľstva. Centrum vznikne v bývalej budove civilnej ochrany z eurofondov.

"Je to na kontrole, či schvália celý postup na verejné obstarávanie, a potom vieme spustiť stavebné práce,“ uviedol pre TASR primátor mesta Zoltán Hájos. Dodal, že v minulosti boli neúspešní kvôli pripomienke miestneho občana. Ako bolo vysvetlené, pôjde skutočne o kultúrne a vzdelávacie centrum.

Cieľom zriadenia KC je totiž vybudovanie multifunkčného sociálneho a vzdelávacieho centra, zázemia pre prácu s obyvateľmi v Dunajskej Strede, so zameraním najmä na marginalizovanú rómsku skupinu. Mesto bude teda prostredníctvom zriadeného a fungujúceho KC poskytovať komplexné komunitné a sociálne služby pre všetkých, ktorí o ne prejavia záujem, so zameraním hlavne na marginalizované skupiny obyvateľstva, s osobitným dôrazom na marginalizovanú rómsku komunitu v meste.

Vytvorenie KC bude prispievať ku komunitnému rozvoju, k sociálnemu začleňovaniu, budovaniu vzájomnej tolerancie, búraniu bariér a stereotypov medzi majoritnou a minoritnou skupinou obyvateľstva Dunajskej Stredy. KC bude podporovať vzdelávanie a poskytovať priestor pre realizáciu svojho poslania.