Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Dobrovoľní trnavskí a trenčianski hasiči sa stretnú pri Mohyle

Mohyla Milana Rastislava Štefánika na Bradle, archívna snímka. Foto: TASR

Pozvaní hostia i dobrovoľní hasiči si spoločnú históriu Slovákov a Čechov uctia slávnostným pochodom a kladením vencov, po ktorom zaznie slovenská i česká hymna.

Brezová pod Bradlom 18. októbra (TASR) – V sobotu 20. októbra o 13.00 h si dobrovoľné hasičské zbory (DHZ) z Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) a okresov Senica a Skalica pripomenú 100. výročie vzniku Československa na Mohyle generála Milana Rastislava Štefánika v Brezovej pod Bradlom. TASR informovala Lenka Kukučková z Kancelárie predsedu TSK.

Pozvaní hostia i dobrovoľní hasiči si spoločnú históriu Slovákov a Čechov uctia slávnostným pochodom a kladením vencov, po ktorom zaznie slovenská i česká hymna. "Všetkých prítomných privíta úvodným slovom primátorka mesta Brezová pod Bradlom Eva Ušiaková, výnimočnú atmosféru dotvorí vystúpenie spevokolu," uviedla Kukučková.

Súčasťou programu bude aj odovzdávanie pamätných medailí jednotlivým dobrovoľným hasičským zborom, funkcionárom Územných organizácií Dobrovoľnej požiarnej ochrany Slovenskej republiky i vzácnym hosťom. Účasť na podujatí potvrdilo viac ako 50 dobrovoľných hasičských zborov.